poniedziałek, 13 maja 2013

Wiosenna sałatka z jajkami i kukurydzą


3 jajka ugotowane na twardo
1 pomidor
1 ogórek
0,5 puszki kukurydzy
5 rzodkiewek
4 liście sałaty
pół cebuli lub 5 cm pora
siekany koperek

Sos:
1 łyżka śmietany 12-18%
1 łyżka keczupu
0,5 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Jajka kroimy w pół plastry.


Podobnie robimy z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką. Rwiemy sałatę i siekamy cebulę. Wszystko posypujemy koperkiem, dodajemy kukurydzę i delikatnie mieszamy.
Składniki na sos mieszamy ze sobą i polewamy nim sałatkę i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Odstawiamy na 10 min do lodówki, a po tym czasie sprawdzamy czy jest odpowiednio doprawiona i gotowe.


Smacznego!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz