Zupa z fasolką szparagową i kukurydzą
2,5 l wywaru mięsnego najlepiej indyczego
1 duża marchewka
garść lub dwie grubszego makaronu
5 średnich ziemniaków
puszka kukurydzy
15-20 dag fasolki szparagowej
natka z pietruszki
przyprawy do smaku: uniwersalna, magii w płynie i pieprz
Do gotującej się wody wrzucamy kawałeczek mięska najlepiej indyczego oraz pokrojoną w słupki marchewkę, solimy delikatnie i gotujemy do miękkości. Kiedy mamy już gotowy wywar indyczy wyjmujemy z niego mięso a wkładamy krajanki z ziemniaków, fasolkę szparagową, makaron, nadal gotujemy na wolnym ogniu. Po jakiś 10 minutach wrzucamy odsączoną kukurydzę, posiekaną natkę z pietruszki i doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy jeszcze jakieś 5 minut (aż ziemniaki będą miękkie), sprawdzamy czy nie brakuje soli lub innych przypraw.
Zupka jest naprawdę bardzo smaczna i rozgrzewająca :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz