czwartek, 28 marca 2013

Surówka z selera

Mam dziś dla Was ciekawą propozycję na surówkę z selera, nie mylić z selerem naciowym chodzi mi o naszego niedocenionego selera korzeniowego.

Surówka z selera



1 seler korzeniowy
1 duża lub 2 małe marchewki
1 małe jabłko
5 cm pora :)
3 łyżki oliwy
pół łyżeczki cukru
sól, pieprz

Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora drobno siekamy.

Wszystkie warzywa mieszamy, skrapiamy oliwą i przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie łączymy ze sobą i odstawiamy do przegryzienia.

 
To bardzo szybka i bardzo dobra surówka która może być dodatkiem do obiadu czy też samodzielną przekąską. Jest naprawdę pyszna i ma zaskakujący smak, sprawdźcie sami:)

3 komentarze: